Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rosegreta Gość
|
Wysłany: Wto 19:26, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Hower napisał: |
rose napisał: | A tak w ogóle dlaczego o szpinaku np. rozmawiamy a nie o brokułach..... zupa szpinakowa w moim wydaniu, trochę mdła | Właśnie a dlaczego nie o konserwach? A to, że mdła to już wiem. Powtarzasz się |
Konserwy są niezdrowe. i z puszek. No to co, widocznie coś jej brakuję, udoskonalę, może ser feta dodać? Ciekawo jaki by miała smak...
Do pomidorowej polecam ser żółty, tak moja córka wymyśliła.
Ale dziś pierniczę, pójdę się położyć. A właśnie gdzie można porozmawiać o smakach? Chodzi o to, żeby zmienić smak jakieś potrawy, na bardziej oryginalny lubi wyostrzyć smak. |
|
Powrót do góry |
|
|
Hower Johnnie Walker
Dołączył: 05 Lut 2006 Posty: 4817 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 437 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Jaaa???
|
Wysłany: Wto 19:26, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Aproxymat napisał: | Widzę, że się forum spolaryzowało na dwie frakcje: pro- i antyszpinakistyczną. | Nic się ze mną nie zrobiło. Jadłem i jem wszystko. Prawie jak śmietnik Flinstone'ów
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
rosegreta Gość
|
Wysłany: Wto 19:28, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
lulka napisał: | rose napisał: | Chociaż lazania ze szpinakiem jest pycha polecam |
Nie lubię lazanii. Może byłaby niezła gdyby nie ten mączny budyń (czyt. sos beszamelowy).
Okropieństwo. |
Możesz zrobić serowy, bez beszamela, śmietana i ser |
|
Powrót do góry |
|
|
Diabelsky Gość
|
Wysłany: Wto 19:41, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
OOOOOOOOOOOOOOOO JJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAACCCCCCCCCCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co za Świństwa ludzie jdzą!!!
Dlaczego nikt nie pisze o rybce pod każdą postacią,wołowince od pastrmi do gulaszu,marynatkach, koszernych pieczeniach z dzika czy jelonka,kaczych pieczystych czy pasztetach mistrzowsko przyprawionych z wątróbek gęsich itd zresztą... |
|
Powrót do góry |
|
|
Mii Lilla My
Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 10858 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1025 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: sama nie wiem skad
|
Wysłany: Wto 19:43, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Mr.Ogoniasty napisał: | ja nie wierzę że w takim świństwie jak szpinak mogą być witaminy. |
Kto i jak Ci ten szpinak przyrządzał?
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Mii Lilla My
Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 10858 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1025 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: sama nie wiem skad
|
Wysłany: Wto 19:47, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Mr.Ogoniasty napisał: | OOOOOOOOOOOOOOOO JJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAACCCCCCCCCCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co za Świństwa ludzie jdzą!!!
Dlaczego nikt nie pisze o rybce pod każdą postacią,wołowince od pastrmi do gulaszu,marynatkach, koszernych pieczeniach z dzika czy jelonka,kaczych pieczystych czy pasztetach mistrzowsko przyprawionych z wątróbek gęsich itd zresztą... |
Fuuuu, samo mięcho czekaj, niedługo Cię cholesterol zeżre
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
lulka Ewa chce spać
Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 11227 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1364 razy Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 20:08, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Mii napisał: |
Fuuuu, samo mięcho czekaj, niedługo Cię cholesterol zeżre |
A skąd! Jestem mięsożerna i mam bardzo niski cholesterol.
Chociaż myślę, że to powtarzający się błąd laboratorium analitycznego bo wciąż czegoś szukam.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Mii Lilla My
Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 10858 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1025 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: sama nie wiem skad
|
Wysłany: Wto 20:21, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Ja też jestem mięsożerna, chociaż zauważyłam, że coraz mniej, nie wiem jaki jest powód, ale od jakiegoś czasu obrzydły mi wędliny.
Jeśli do mięcha je się dużo warzyw, to pół biedy, ale obserwuję, że Mister nie bardzo trawiasty
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Diabelsky Gość
|
Wysłany: Wto 20:21, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Mii napisał: | Mr.Ogoniasty napisał: | OOOOOOOOOOOOOOOO JJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAACCCCCCCCCCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co za Świństwa ludzie jdzą!!!
Dlaczego nikt nie pisze o rybce pod każdą postacią,wołowince od pastrmi do gulaszu,marynatkach, koszernych pieczeniach z dzika czy jelonka,kaczych pieczystych czy pasztetach mistrzowsko przyprawionych z wątróbek gęsich itd zresztą... |
Fuuuu, samo mięcho czekaj, niedługo Cię cholesterol zeżre |
e tam.Nie zeżre.Zauważ że ryba, dziczyzna , mięso wołowe czy baranina nie ma specjalnie cholesterolu w nadmiarze.
Jeśli chodzi o szpinak to toleruję go jedynie jako cały liściasty z sokiem cytrynowym , startą skórką z limonki , siekanym drobniutko czosnkiem i białym pieprzem, odrobiną bazylii lubczyku i rozmarynu.
Tylko i wyłącznie jako dodatek do jagnięciny,gdyż inne znane mi zielska mają zbyt wyraźiste smaki i były by zbyt niestosownie i mało wyrafinowane do wyrąbisto delikatnej pieczeni jagnięcej. |
|
Powrót do góry |
|
|
Mii Lilla My
Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 10858 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1025 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: sama nie wiem skad
|
Wysłany: Wto 20:23, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Szpinak bez śmietany?
Ty przestań mnie już szczuć tą dziczyzną
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Kewa optymistyczna realistka
Dołączył: 05 Lis 2005 Posty: 24976 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1879 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: prawie Wrocław
|
Wysłany: Wto 20:26, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Mr.Ogoniasty napisał: | ...jako dodatek do jagnięciny ...wyrąbisto delikatnej pieczeni jagnięcej. |
Morderca malutkich owieczek
Nie mogłabym świadomie jeść jagnięciny, ani pieczonego prosiaczka i królików nie mogę nawet dorosłych. Z niedorosłych to właściwie tylko kurczaki.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Hower Johnnie Walker
Dołączył: 05 Lut 2006 Posty: 4817 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 437 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Jaaa???
|
Wysłany: Wto 20:28, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
To już wiem czemu dawno dzika nie widziałem.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Diabelsky Gość
|
Wysłany: Wto 20:37, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Kewa napisał: | Mr.Ogoniasty napisał: | ...jako dodatek do jagnięciny ...wyrąbisto delikatnej pieczeni jagnięcej. |
Morderca malutkich owieczek
Nie mogłabym świadomie jeść jagnięciny, ani pieczonego prosiaczka i królików nie mogę nawet dorosłych. Z niedorosłych to właściwie tylko kurczaki. |
No fakt, króliki nie są zjadliwe.Natomiast co do zajęczaków to zacny zając duszony w śmietance którą Mii chce marnować na szpinak to już coś.
Owieczki ?No cóż,takie małe śliczne Lambi są o wiele smaczniejsze od starego tryka...
Ostatnio zmieniony przez Diabelsky dnia Wto 20:40, 03 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Mii Lilla My
Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 10858 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1025 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: sama nie wiem skad
|
Wysłany: Wto 20:51, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Kewa napisał: | Z niedorosłych to właściwie tylko kurczaki. |
Ale właściwie jaka jest różnica między jagnięciem a kurczaczkiem?
Ja jadam bez oporów każde mięsiwo, w końcu po to się je hoduje, przypomniało mi się mięso z nutrii ...mniam
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
kufa stop cyny i czekolady
Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 753 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 13 razy Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Wto 21:10, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Mii napisał: | Ja też jestem mięsożerna, chociaż zauważyłam, że coraz mniej, nie wiem jaki jest powód, ale od jakiegoś czasu obrzydły mi wędliny.
|
Mam to samo,
po prostu w wędlinach jest za mała zawartośc cukru w cukrze.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Hower Johnnie Walker
Dołączył: 05 Lut 2006 Posty: 4817 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 437 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Jaaa???
|
Wysłany: Wto 21:15, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Mam wrażenie, że wszystkie smakują jednakowo.
Widziałem co tam sypią nie raz "-A to różowe to do czego? -To polska z tego będzie. -Aha"
>Zmieszane z olejem potrafi przeżreć PVC
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Hower dnia Wto 21:16, 03 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
kufa stop cyny i czekolady
Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 753 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 13 razy Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Wto 21:17, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Mii napisał: | Kewa napisał: | Z niedorosłych to właściwie tylko kurczaki. |
Ale właściwie jaka jest różnica między jagnięciem a kurczaczkiem?
Ja jadam bez oporów każde mięsiwo, w końcu po to się je hoduje, przypomniało mi się mięso z nutrii ...mniam |
Kurczaki tolerują duże ilości antybiotyków w paszy, czasem pachną apteką,
nutrie niekiepskie są.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Kewa optymistyczna realistka
Dołączył: 05 Lis 2005 Posty: 24976 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1879 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: prawie Wrocław
|
Wysłany: Wto 21:23, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Mii napisał: |
Ale właściwie jaka jest różnica między jagnięciem a kurczaczkiem?
|
No jak? Nie wiesz?
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
kufa stop cyny i czekolady
Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 753 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 13 razy Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Wto 23:13, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Zgodnie z tytułem nuuuda,
zmierzch forów.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
letnisztorm Tunrida Storm
Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 14847 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2172 razy Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 7:33, 04 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
kufa nie marudź spróbuj być dowcipny i kreatywny
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|