Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
l maszynista z Melbourne
Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 6165 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 97 razy Ostrzeżeń: 1/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pią 15:32, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
czwarty(4) aspekt to hipokryzja rynku
jak jabluszka w pulpfiction
<embed src="http://www.youtube.com/v/2928NwzT17Q" width="800" height="450">
co moze byc zdrowszego niz naturalne jabluszka?
ps
przy okazji rozkazuje Wam pocwiczyc hiszpanski!
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
l maszynista z Melbourne
Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 6165 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 97 razy Ostrzeżeń: 1/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pią 15:42, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
albo niemiecki
<embed src="http://www.youtube.com/v/nMlSVpz3nJ0" width="800" height="450">
w koncu i tak maja pewnie 70% wspolnego
znaczy hiszpanski to prawie 100% lacina, a niemiecki to co najmniej 70% z laciny
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Kilo OK maszynista z Melbourne
Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 19237 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 494 razy Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany: Pią 18:59, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Hipokryzja rynku?
Czyli wcale nie idzie o pieniądze?
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
l maszynista z Melbourne
Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 6165 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 97 razy Ostrzeżeń: 1/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pią 20:09, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Kilo OK napisał: | Hipokryzja rynku?
Czyli wcale nie idzie o pieniądze? |
raczej hipokryzja marketingu
np niby bez konserwantow a z konserwantami - prawo podobno na to pozwala
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Kilo OK maszynista z Melbourne
Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 19237 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 494 razy Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany: Pią 21:22, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Wiesz co?
Produkujesz musztardę, bez konserwantów z przydatnością do spożycia 21 dni, a obok ja produkuje taką samą z przydatnością 548 dni. Kto więcej zarabia?
Pomiń marketing.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
pogłoska maszynista z Melbourne
Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 4672 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 336 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: z o2 Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 21:43, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Toksyny produkowane przez pleśnie i bakterie są stokroć bardziej niebezpieczne niż ta odrobina konserwantów, nieprzekraczająca określonych wartości. Antyoksydanty, które powstrzymują niekorzystne przemiany chemiczne i barwniki często identyczne z naturalnymi - bez paniki.
Największe trucizny to nadmiar tłuszczu i cukru.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
nudziarz męska zołza
Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 14583 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1176 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 21:48, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Co do antyoksydantów i cukru.. zgadzam się...
Co co tłuuszczu - niekoniecznie.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Kilo OK maszynista z Melbourne
Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 19237 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 494 razy Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany: Pią 21:55, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Co do tłuszczów, zależy od rodzaju.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
nudziarz męska zołza
Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 14583 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1176 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 22:01, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Mowę o naturalnych, nieprzetworzonych tłuszcach roślinnych i zwierzęcych.
W kazdym razie na bank bułka z plastrem boczku grubym na centymetr jest zdrowsza od drożdżówki
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez nudziarz dnia Pią 22:01, 06 Gru 2013, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Mati Gość
|
Wysłany: Pią 22:01, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
w Tłuszczu mój Wuj miał stację benzynową.. dobrze na tym wychodził do czasu, o czym świadczy słowo 'miał' |
|
Powrót do góry |
|
|
Kilo OK maszynista z Melbourne
Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 19237 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 494 razy Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany: Pią 22:03, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Niekoniecznie
Zależy czym napasiono drożdżówkę, jeśli tłuszczami utwardzonymi, masz rację, jeśli nie... mylisz się,
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
pogłoska maszynista z Melbourne
Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 4672 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 336 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: z o2 Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 22:05, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Jasne, jasne tłuszcze nienasycone są niezbędne.
Mogłam sprecyzować: nadmiar tłuszczów zwierzęcych.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
nudziarz męska zołza
Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 14583 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1176 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 22:09, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Niekoniecznie
Cukry złożone zdecydowanie łatwiej przetwarzane sa w tłuszcz ludzki niz tłuszcze ( dla kórych wydatek energii konieczny dla ich strawienia może sięgać i 70 % ich teoretycznej wartości kalorycznej . Do tego tłuszcze - i jedynie tłuszcze -( przeciwieństwie do cukrów ) rozpuszcają część witamin
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Kilo OK maszynista z Melbourne
Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 19237 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 494 razy Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany: Pią 22:17, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
A teraz pogadajmy poważnie, na scenę wchodzi cholesterol, reszta to pierdoły.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
nudziarz męska zołza
Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 14583 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1176 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 22:27, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
No własnie.. cholesterol..
Sprawdź jaki indeks cholesterolu mają stulatkowie w Japonii ( kraku gdzie jest najwiekszy odsetek stulatków )
A jak Ci wyjdzie że ponad 400 , to poszukaj info o manipulacjach koncernow farmaceutycznych w tej materii
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
l maszynista z Melbourne
Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 6165 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 97 razy Ostrzeżeń: 1/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pią 22:30, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Kilo OK napisał: | Niekoniecznie
Zależy czym napasiono drożdżówkę, jeśli tłuszczami utwardzonymi, masz rację, jeśli nie... mylisz się,
|
czym napasiono taki chleb i dlaczego?
http://www.youtube.com/watch?v=Vv4pkUDCDlc
skad macie pewnosc, jaki chleb kupowac
i czy nie ma w nim jakis tanich smieciowych dodatkow
np , zeby sie nie psul kilkadziesiat dni
a co to znaczy psucie sie?
ze nawet bakterie nie chca go jesc!
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Kilo OK maszynista z Melbourne
Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 19237 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 494 razy Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany: Pią 22:32, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Nie idzie o indeks a podział na HDL i LDL, poza tym japońce wchłaniają mega ilości tłuszczy omega. których w świnienie niet.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
W2 maszynista z Melbourne
Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 2544 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 89 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Poznań Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pią 22:40, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Jak o pierdołach to ja też coś skrobnę. Otóż powstał temat żywieniowy to można też o otyłości. Niedawno czytałem artykuł na temat tycia, który wywraca do góry nogami dotychczasowy pogląd. Uważało się, ze tyjemy, bo jemy za dużo kalorii i te nie zużyte przekształcają się w tkankę tłuszczowa. Nic bardziej mylnego - tak uważają badacze. Doszli do wniosku, że tkanka tłuszczowa powstaje poprzez podwyższony poziom insuliny i czym większy, tym szybciej rośnie. A więc za tycie odpowiedzialne są tylko węglowodany, głównie cukry proste i jeśli chcemy się obżerać słodyczami to tylko po posiłkach tłuszczowo białkowych, by insulina za bardzo nie skakała. Natomiast te ostatnie nie powodują tycia.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
nudziarz męska zołza
Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 14583 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1176 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 22:40, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Corsaire > Nie pytaj.... poczytaj
Hasła: - plesń, drożdże, utlenianie tłuszczów, saprofity, bakterie gnilne, heterortrofy.
Tak na początek
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez nudziarz dnia Pią 22:41, 06 Gru 2013, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Kilo OK maszynista z Melbourne
Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 19237 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 494 razy Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany: Pią 22:45, 06 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Po sobie: tyje gdy więcej jem, lub/i mniej się ruszam; chudnę gdy mniej jem lub/i więcej się ruszam.
Prosta zasada: więcej jesz niz spalasz tyjesz, odwrotnie - chudniesz.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|