Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Recycling!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Po 30-tce
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
l
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 6165
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 97 razy
Ostrzeżeń: 1/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 15:32, 06 Gru 2013    Temat postu:

czwarty(4) aspekt to hipokryzja rynku

jak jabluszka w pulpfiction
<embed src="http://www.youtube.com/v/2928NwzT17Q" width="800" height="450">

co moze byc zdrowszego niz naturalne jabluszka?

ps
przy okazji rozkazuje Wam pocwiczyc hiszpanski!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
l
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 6165
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 97 razy
Ostrzeżeń: 1/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 15:42, 06 Gru 2013    Temat postu:

albo niemiecki
<embed src="http://www.youtube.com/v/nMlSVpz3nJ0" width="800" height="450">

w koncu i tak maja pewnie 70% wspolnego

znaczy hiszpanski to prawie 100% lacina, a niemiecki to co najmniej 70% z laciny


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kilo OK
maszynista z Melbourne


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 19237
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 494 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pią 18:59, 06 Gru 2013    Temat postu:

Hipokryzja rynku?
Czyli wcale nie idzie o pieniądze?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
l
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 6165
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 97 razy
Ostrzeżeń: 1/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:09, 06 Gru 2013    Temat postu:

Kilo OK napisał:
Hipokryzja rynku?
Czyli wcale nie idzie o pieniądze?


raczej hipokryzja marketingu

np niby bez konserwantow a z konserwantami - prawo podobno na to pozwala


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kilo OK
maszynista z Melbourne


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 19237
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 494 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pią 21:22, 06 Gru 2013    Temat postu:

Wiesz co?
Produkujesz musztardę, bez konserwantów z przydatnością do spożycia 21 dni, a obok ja produkuje taką samą z przydatnością 548 dni. Kto więcej zarabia?
Pomiń marketing.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pogłoska
maszynista z Melbourne


Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 4672
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 336 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z o2
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 21:43, 06 Gru 2013    Temat postu:

Toksyny produkowane przez pleśnie i bakterie są stokroć bardziej niebezpieczne niż ta odrobina konserwantów, nieprzekraczająca określonych wartości. Antyoksydanty, które powstrzymują niekorzystne przemiany chemiczne i barwniki często identyczne z naturalnymi - bez paniki.
Największe trucizny to nadmiar tłuszczu i cukru.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nudziarz
męska zołza


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 14583
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1176 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 21:48, 06 Gru 2013    Temat postu:

Co do antyoksydantów i cukru.. zgadzam się...
Co co tłuuszczu - niekoniecznie.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kilo OK
maszynista z Melbourne


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 19237
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 494 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pią 21:55, 06 Gru 2013    Temat postu:

Co do tłuszczów, zależy od rodzaju.
Tongue out (1)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nudziarz
męska zołza


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 14583
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1176 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 22:01, 06 Gru 2013    Temat postu:

Mowę o naturalnych, nieprzetworzonych tłuszcach roślinnych i zwierzęcych.
W kazdym razie na bank bułka z plastrem boczku grubym na centymetr jest zdrowsza od drożdżówki


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez nudziarz dnia Pią 22:01, 06 Gru 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mati
Gość





PostWysłany: Pią 22:01, 06 Gru 2013    Temat postu:

w Tłuszczu mój Wuj miał stację benzynową.. dobrze na tym wychodził do czasu, o czym świadczy słowo 'miał' 050
Powrót do góry
Kilo OK
maszynista z Melbourne


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 19237
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 494 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pią 22:03, 06 Gru 2013    Temat postu:

Niekoniecznie
Zależy czym napasiono drożdżówkę, jeśli tłuszczami utwardzonymi, masz rację, jeśli nie... mylisz się,
Tongue out (1)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pogłoska
maszynista z Melbourne


Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 4672
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 336 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z o2
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 22:05, 06 Gru 2013    Temat postu:

Jasne, jasne tłuszcze nienasycone są niezbędne.
Mogłam sprecyzować: nadmiar tłuszczów zwierzęcych.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nudziarz
męska zołza


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 14583
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1176 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 22:09, 06 Gru 2013    Temat postu:

Niekoniecznie
Cukry złożone zdecydowanie łatwiej przetwarzane sa w tłuszcz ludzki niz tłuszcze ( dla kórych wydatek energii konieczny dla ich strawienia może sięgać i 70 % ich teoretycznej wartości kalorycznej . Do tego tłuszcze - i jedynie tłuszcze -( przeciwieństwie do cukrów ) rozpuszcają część witamin


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kilo OK
maszynista z Melbourne


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 19237
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 494 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pią 22:17, 06 Gru 2013    Temat postu:

A teraz pogadajmy poważnie, na scenę wchodzi cholesterol, reszta to pierdoły.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nudziarz
męska zołza


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 14583
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1176 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 22:27, 06 Gru 2013    Temat postu:

No własnie.. cholesterol..
Sprawdź jaki indeks cholesterolu mają stulatkowie w Japonii ( kraku gdzie jest najwiekszy odsetek stulatków )
A jak Ci wyjdzie że ponad 400 , to poszukaj info o manipulacjach koncernow farmaceutycznych w tej materii


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
l
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 6165
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 97 razy
Ostrzeżeń: 1/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 22:30, 06 Gru 2013    Temat postu:

Kilo OK napisał:
Niekoniecznie
Zależy czym napasiono drożdżówkę, jeśli tłuszczami utwardzonymi, masz rację, jeśli nie... mylisz się,
Tongue out (1)


czym napasiono taki chleb i dlaczego?
http://www.youtube.com/watch?v=Vv4pkUDCDlc

skad macie pewnosc, jaki chleb kupowac
i czy nie ma w nim jakis tanich smieciowych dodatkow

np , zeby sie nie psul kilkadziesiat dni

a co to znaczy psucie sie?
ze nawet bakterie nie chca go jesc!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kilo OK
maszynista z Melbourne


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 19237
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 494 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pią 22:32, 06 Gru 2013    Temat postu:

Nie idzie o indeks a podział na HDL i LDL, poza tym japońce wchłaniają mega ilości tłuszczy omega. których w świnienie niet.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
W2
maszynista z Melbourne


Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 2544
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 89 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Poznań
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 22:40, 06 Gru 2013    Temat postu:

Jak o pierdołach to ja też coś skrobnę. Otóż powstał temat żywieniowy to można też o otyłości. Niedawno czytałem artykuł na temat tycia, który wywraca do góry nogami dotychczasowy pogląd. Uważało się, ze tyjemy, bo jemy za dużo kalorii i te nie zużyte przekształcają się w tkankę tłuszczowa. Nic bardziej mylnego - tak uważają badacze. Doszli do wniosku, że tkanka tłuszczowa powstaje poprzez podwyższony poziom insuliny i czym większy, tym szybciej rośnie. A więc za tycie odpowiedzialne są tylko węglowodany, głównie cukry proste i jeśli chcemy się obżerać słodyczami to tylko po posiłkach tłuszczowo białkowych, by insulina za bardzo nie skakała. Natomiast te ostatnie nie powodują tycia.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nudziarz
męska zołza


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 14583
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1176 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 22:40, 06 Gru 2013    Temat postu:

Corsaire > Nie pytaj.... poczytaj
Hasła: - plesń, drożdże, utlenianie tłuszczów, saprofity, bakterie gnilne, heterortrofy.
Tak na początek


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez nudziarz dnia Pią 22:41, 06 Gru 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kilo OK
maszynista z Melbourne


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 19237
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 494 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pią 22:45, 06 Gru 2013    Temat postu:

W2 napisał:

Po sobie: tyje gdy więcej jem, lub/i mniej się ruszam; chudnę gdy mniej jem lub/i więcej się ruszam.
Prosta zasada: więcej jesz niz spalasz tyjesz, odwrotnie - chudniesz.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Po 30-tce Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin