|
po 30-tce niezwykła strona niezwykłych użytkowników
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
flykiller Gość
|
Wysłany: Sob 10:22, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
Ma rację, nie ma racji... każdy i tak ma już ugruntowaną opinię na temat jedzenia poza domem.
Z moim charakterem zawsze będę się zastanawiała, tak jak ostatnio, czy filet z kurczaka, który właśnie jem, jest tak smaczny i dobrze przyprawiony, bo jest smaczny i dobrze przyprawiony, czy też przyprawy mają zamaskować fakt ewentualnego zestarzenia się kurczaka. Na szczęście, ten głos wątpiący, choć stale obecny, nie jest na tyle silny, aby psuć mi apetyt. Nie jestem wrogiem jedzenia "na mieście", ale mam świadomość, że na pewno nie wszystko, co kiedykolwiek zjadłam, było pierwszej świeżości. Tylko, tak naprawdę, wcale nie chcę za wiele o tym wiedzieć. Nie jestem higienicznym purystą i nie spodziewam się, że zabije mnie spożyta od czasu do czasu odrobina pleśni.
Do kelnerów i dawanych im napiwków ten wątek ma się nijak. Oni nie odpowiadają za jakość przygotowanego jedzenia, a nikt chyba nie wypytuje w restauracji kelnera, czy aby ten befsztyk z karty na pewno jest świeży(?) |
|
Powrót do góry |
|
|
Poldek googletyczny autopostowicz
Dołączył: 27 Sie 2005 Posty: 15624 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1119 razy Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany: Sob 10:45, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
Ciagle "jadam na miescie".
I z reguly te najbardziej rozczarowujace to te "znane, polecane" z wielocyfrowymi cenami w menu...
Najmniej rozczarowuja "sieciowki" - moze dlatego ze niewiele sie po nich spodziewam wiec zawsze smakuja?
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Kilo OK maszynista z Melbourne
Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 19237 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 494 razy Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany: Sob 10:53, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
Raczej idzie o rotacje - szybko wchodzi, szybko wchodzi,i bez wymuszania FIFO.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Poldek googletyczny autopostowicz
Dołączył: 27 Sie 2005 Posty: 15624 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1119 razy Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany: Sob 11:02, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
Raczej idzie o to, ze od zarcia wymagam aby bylo rownie gladkie na wejsciu co na wyjsciu
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Kilo OK maszynista z Melbourne
Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 19237 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 494 razy Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany: Sob 11:05, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
To akurat norma w rożnych mac bułach.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Tina maszynista z Melbourne
Dołączył: 07 Paź 2010 Posty: 2990 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 327 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: rzut kamieniem od granicy miasta Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 11:20, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
nie iwem, gdzie sie podpiac z moja dygresja, ale chyba tu:
Animal napisał: | , czy świeżo skrojone hamon serrano (1000 Euro za udziec), . |
wiem, ze istneije specjalna hodowla wolow, ktore CODZIENNIE naciera sie mlekiem (jeszcze za ich zycia), a potem tzn. juz po obrobce placi sie za kilogram takiego miesa (suszonej szynki) 1000 euro.
podbno przez samo nacieranie mlekiem, mieso nabiera niepsotykanie delikatnego smaku.
no coz, przyznam sie, ze nie potwierdze, bo nie jadlam, ale na swiecie ludzie jadaja tez prawdziwe rarytas
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
l maszynista z Melbourne
Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 6165 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 97 razy Ostrzeżeń: 1/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Sob 12:19, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
flykiller napisał: | ...Nie jestem higienicznym purystą i nie spodziewam się, że zabije mnie spożyta od czasu do czasu odrobina pleśni. ... |
przynajmniej nie od razu...
grasz jak w ruletke..tyle tylko, ze rosyjska
pytanie, czy takze innymi
ps ja bym wolal jednak miec maksymalna mozliwa pewnosc, ze nie ma "dodatkow"
jak sie nie da to nie da - ale najlepiej jakby te pizze robili na twoich oczach i lokal mial dobry przepust
i jeszcze jakby bylo bio i monitoring to byloby zupelnie supcio
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
l maszynista z Melbourne
Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 6165 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 97 razy Ostrzeżeń: 1/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Sob 12:24, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
tina napisał: | nie iwem, gdzie sie podpiac z moja dygresja, ale chyba tu:
Animal napisał: | , czy świeżo skrojone hamon serrano (1000 Euro za udziec), . |
wiem, ze istneije specjalna hodowla wolow, ktore CODZIENNIE naciera sie mlekiem (jeszcze za ich zycia), a potem tzn. juz po obrobce placi sie za kilogram takiego miesa (suszonej szynki) 1000 euro.
podbno przez samo nacieranie mlekiem, mieso nabiera niepsotykanie delikatnego smaku.
no coz, przyznam sie, ze nie potwierdze, bo nie jadlam, ale na swiecie ludzie jadaja tez prawdziwe rarytas |
czy to nie jest troszke snobistyczne i pretensjonalne
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Pasztet maszynista z Melbourne
Dołączył: 03 Lip 2011 Posty: 4878 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 524 razy Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Sob 14:37, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
annaliza napisał: | Animal napisał: | annaliza napisał: | A ja nie wierze, ze ci restauratorzy, ktorzy maja ten sprzet o jakim mi sie nie snilo, mozliwosci i wiedze niemalze tajemna, nie wykorzystuja tych atutow rowniez do zagospodarowania jedzenia nie pierwszej juz swiezosci.. |
A Ty oszukujesz swoich klientów? |
Nie. |
'A ja nie wierzę'
cytat z annalizy
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
annaliza nawiedzony łowca sarkofagów
Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 1329 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 242 razy Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 20:57, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
To teraz rozmawiamy o mnie? Bo myslalam, ze o branzy, w ktorej UOKIK stwierdza nieprawidlowosci w 8 na 10 przypadkow.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Tina maszynista z Melbourne
Dołączył: 07 Paź 2010 Posty: 2990 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 327 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: rzut kamieniem od granicy miasta Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 21:02, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
corsaire napisał: | tina napisał: | nie iwem, gdzie sie podpiac z moja dygresja, ale chyba tu:
Animal napisał: | , czy świeżo skrojone hamon serrano (1000 Euro za udziec), . |
wiem, ze istneije specjalna hodowla wolow, ktore CODZIENNIE naciera sie mlekiem (jeszcze za ich zycia), a potem tzn. juz po obrobce placi sie za kilogram takiego miesa (suszonej szynki) 1000 euro.
podbno przez samo nacieranie mlekiem, mieso nabiera niepsotykanie delikatnego smaku.
no coz, przyznam sie, ze nie potwierdze, bo nie jadlam, ale na swiecie ludzie jadaja tez prawdziwe rarytas |
czy to nie jest troszke snobistyczne i pretensjonalne |
jak juz pisalam - nie wiem, bo nie jadlam, ale jak kogos stac, to dlaczego nie mialby sie delektowac szczegolnym smakiem?
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Kobieta z klasą maszynista z Melbourne
Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 2268 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 49 razy Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 22:22, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
Sama byłam kiedyś kelnerką, więc daję. I tak mam wrażenie, że za małe daję, ale daję.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Pochodzenie O-Ren Ishii maszynista z Melbourne
Dołączył: 05 Maj 2008 Posty: 5578 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 363 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: centrum PL Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Sob 23:58, 12 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
flykiller napisał: |
Z moim charakterem zawsze będę się zastanawiała, tak jak ostatnio, czy filet z kurczaka, który właśnie jem, jest tak smaczny i dobrze przyprawiony, bo jest smaczny i dobrze przyprawiony, czy też przyprawy mają zamaskować fakt ewentualnego zestarzenia się kurczaka. |
Również mam zbyt bogatą wyobraźnię, szczególnie w kwestii takich jak sosy, gulasze, mielonki i ogólnie mixy cholera wie czego...
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
bosska czysta abstrakcja
Dołączył: 17 Kwi 2009 Posty: 3895 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 454 razy Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 15:13, 13 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez bosska dnia Pon 13:26, 16 Wrz 2013, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
nudziarz męska zołza
Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 14583 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1176 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 16:19, 13 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
karpieniec złocisty napisał: | . Ale pizza jest pieczona w ponad 300 stopniach, więc ryzyko znikome hehe |
Przeczytane gdzieś:
Sterylizowane g* jest całkowicie bezpieczne, co nie zmienia faktu, ze nadal jest g*
Post został pochwalony 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Formalny maszynista z Melbourne
Dołączył: 26 Sie 2005 Posty: 8251 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 534 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: 3 planeta od Słońca Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Nie 16:27, 13 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
nudziarz napisał: | karpieniec złocisty napisał: | . Ale pizza jest pieczona w ponad 300 stopniach, więc ryzyko znikome hehe |
Przeczytane gdzieś:
Sterylizowane g* jest całkowicie bezpieczne, co nie zmienia faktu, ze nadal jest g* |
To podobnie jak w czasie dyskusji nad jedną z inwestycji gdy "zderzyłem ze sobą" dwie firmy oferujące zupełnie odmienne systemy oczyszczania wody. Przedstawiciel jednej firmy: "my w przeciwieństwie do was, przez filtrowanie i oczyszczanie nie pozbawiamy jej naturalnych własności, bo tylko poddajemy ją ozonizowaniu i silnemu naświetlaniu ultrafioletem". Riposta przedstawiciela drugiej firmy: " to znaczy, że zmuszacie ludzi do korzystania z bulionu w postaci zawiesiny trupów bakterii i mikroorganizmów"...
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Kewa optymistyczna realistka
Dołączył: 05 Lis 2005 Posty: 24976 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1879 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: prawie Wrocław
|
Wysłany: Nie 20:49, 13 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
Poldek napisał: | Ciagle "jadam na miescie".
I z reguly te najbardziej rozczarowujace to te "znane, polecane" z wielocyfrowymi cenami w menu...
Najmniej rozczarowuja "sieciowki" - moze dlatego ze niewiele sie po nich spodziewam wiec zawsze smakuja? |
Byłam kiedyś na wykładzie w sanepidzie i zapewniano nas, że gdziekolwiek będziemy na świecie, to najbezpieczniej stołować się w znanych sieciówkach, typu McDonald, maja bardzo wyśrubowane normy i wszędzie ich przestrzegają. O walorach odżywczych się nie wypowiadano.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|