Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
illunga Procyon Lotor
Dołączył: 06 Lip 2006 Posty: 8282 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 473 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: z Ankh-Morpork Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 20:05, 18 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Sabina napisał: | http://www.batom.pl/
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych] |
Zaglądnęłam. I nawet widzę już coś dobrego. Dzięki 
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
melpomena zła kobieta
Dołączył: 03 Wrz 2005 Posty: 9156 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 475 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 14:04, 10 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Właśnie mamy problem - co zrobić ze szczupaka o wadze 1,5kg?
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aproxymat Para X to my
Dołączył: 26 Sie 2005 Posty: 33795 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1537 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: zewsząd Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pon 14:06, 10 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Normalnie usmażyć go i zjeść. Jakkolwiek szczupak jest dość "suchą" rybą no i ma trochę niemiłych ości do wydłubywania.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
melpomena zła kobieta
Dołączył: 03 Wrz 2005 Posty: 9156 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 475 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 19:31, 10 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Tak.. po prostu usmażyć???
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Seeni Królewna Glątwa
Dołączył: 16 Wrz 2005 Posty: 18510 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2377 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Pon 19:48, 10 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Albo upiec. W całości- do środeczka plasterki cytryny i gałązki koperku, skropić obficie oliwą z oliwek- do piekarnika. Po mniej wiecej pół godzinie polać masełkiem roztopionym i posypać tartą bułka. Ja się przyrumieni z lekka polać sosem ( roztopione masło schłodzone i smietana - lub jogurt, siekany koperek.) Jeszcze trochę pozapiekać. Pychotka
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aproxymat Para X to my
Dołączył: 26 Sie 2005 Posty: 33795 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1537 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: zewsząd Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pon 20:27, 10 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
I uważać na ości! Szczupak jest zdradliwy pod tym względem.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
animavilis Gość
|
Wysłany: Nie 14:46, 10 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
evra napisał: | Anima...szparagi trzeba przed gotowaniem obrac,
|
Rady czekały rok i się doczekały. Tym razem szparagi zostały obrane, tak jak radziła evra i ugotowana na parze [według zaleceń lulki i Paszteta] i... włóknina!
Włóknina, po obraniu, znacznie mniejsza niż ostatnio, ale to pewnie wina szparagów. Dopiero w domu przeczytałam ponownie topik i przypomniałam sobie, że miały być cienkie [a były grube] i najlepiej klasy I [a były II]. Mimo wszystko, uparowane i polane bułką z masłem, pyszne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|