|
po 30-tce niezwykła strona niezwykłych użytkowników
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
EMES emerytowany hank moody
Dołączył: 10 Lut 2008 Posty: 7868 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1187 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: zewsząd
|
Wysłany: Nie 9:06, 20 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
Poldek to że nie ma w MacDrajwie to nie znaczy że błee nie jadłeś dobrej i tyle
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Pochodzenie O-Ren Ishii maszynista z Melbourne
Dołączył: 05 Maj 2008 Posty: 5578 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 363 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: centrum PL Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Wto 15:25, 22 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
Zrobiłem sobie własną szynkę wg przepisu -
[link widoczny dla zalogowanych]
Nie mając żadnego doświadczenia w tych sprawach, wyszła zajebiście. Biorąc pod uwagę zero chemii (wyj. sól peklująca ale z tym da się żyć), biorąc pod uwagę 1,5 kg za 15 pln, to chyba powtórzę ten proces kolejny raz.
Przy okazji, jak ktoś wie jak wpływać na smak to chętnie poczytam - propozycje, kompozycje, instrukcje....(w tym przypadku, dużo czosnku do zalewy dałem i mocno posypałem przed pieczeniem - i jest czosnkowa, ole !).
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
l maszynista z Melbourne
Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 6165 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 97 razy Ostrzeżeń: 1/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Sob 2:33, 09 Lis 2013 Temat postu: Re: mięso |
|
|
Wiolinowa napisał: | Osobiście nie przepadam, ale mąż lubi. Czasem wydaje mi się, że spokojnie mogłabym bez mięsa żyć. Nie znaczy to jednak, że - jak niektórzy- czuję obrzydzenie na jego widok. Smakują mi np. pierogi z mięsem, pieczony kurczak... Ostatnio piekłam schab. Czegoś mi w nim brakowało... co zrobić, żeby nie był suchy, lecz soczysty? |
upolowalabys sama?
<embed src="http://www.youtube.com/v/RVggUxEgv5k" width="800" height="450">
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Migotka optymistka uporczywa
Dołączył: 15 Paź 2006 Posty: 5744 Przeczytał: 4 tematy
Pomógł: 270 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: ze śniętego miasta Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 0:29, 26 Lis 2013 Temat postu: |
|
|
Pochodzenie O-Ren Ishii napisał: |
Przy okazji, jak ktoś wie jak wpływać na smak to chętnie poczytam - propozycje, kompozycje, instrukcje....(w tym przypadku, dużo czosnku do zalewy dałem i mocno posypałem przed pieczeniem - i jest czosnkowa, ole !). |
Ja do zalewy dodaję rozmaryn i raczej świeży, kupuję w sklepie z przyprawami, bo tam gość hoduje krzaczki...ja swój zmarnowałam, zmarzł i nie mam.
Dodaję kilka kulek owocu jałowca, oczywiście czosnek, pieprz...niektórzy dodają liść laurowy, ale ja nie lubię.
Wypraktykowałam na swoim mięsie, że wywar z przyprawami można zrobić w osobnym garnku i dolewać do zalewy po przestudzeniu, wtedy na pewno całość uzyska równomierny zapach i smak. Do zalewy dodaję jeszcze cukier, ale to dla poprawienia wyglądu podczas wędzenia, bo ja wędzę, nie piekę i mięso w zalewie trzymam dwa tygodnie.
Obiecane pół dzika się wściekło i mam problem z głowy...
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Pasztet maszynista z Melbourne
Dołączył: 03 Lip 2011 Posty: 4878 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 524 razy Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pon 18:09, 16 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Na wszystko za późno - świnię trzeba karmić ziołami, to wtedy może coś by to dało.
A w ramach żartu mięsnego:
http://www.youtube.com/watch?v=zJHg7X9ZFLo
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
nudziarz męska zołza
Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 14583 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1176 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 22:09, 16 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
No.. o taka autoironie Cię nie podejrzewałem
panie Pasztet
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|