Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
slepa i brzydka madonna z wielkim cycem
Dołączył: 10 Cze 2006 Posty: 10000 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 964 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: z Vondervotteimittiss
|
Wysłany: Śro 15:36, 12 Maj 2010 Temat postu: |
|
|
kupilam w markecie budowlanym (sic!) kolo grillow i wegła taka klatke na rybke: zamykany ruszt, dzieki ktoremu mozna rybcie latwo obracac w te i z powrotem na grillu, i nic sie nie rozpada. uzywam tego najczesciej do pstraga, bo pstraga uwielbiam, a grilowy nasiakniety kilka godzin w zalewie olejnej z pietruszki, majeranku i czosnku to po prostu poezja smaku. byle nie przypalic.
jest tez propozycja szaszlykowa, w ktorej keski kurczaka pomiedzy kawalami celbuli musza byc ladnie owiniete w plastry boczku. wszystko tak, by sie kurczak nie zjaral, a boczus obsmazyl i wytopil. generalnie dzieki takiemu manewrowi mieso kurczaka nie powinno w ogole stac sie wysuszone, a aromatyczne.
salatke polecam najprostsza na swiecie, ktorej da sie niewielkim kosztem narobic wiadrami. kapusta pekinska, bialy serek (opakowanie), majonez (z dwie duze lyzki), pol pora i przyprawa kucharek, czy inne warzywko.
serek i majonez pomerdac. wrzucic w srodek pokrojonego na frendzle pora i zasypac do smaku przyprawa (na oko, tak do smaku,powinno byc troche nawet bardziej slone, bo dojdzie duzo kapusty). udusic gniewnie, aby por nie mial zadnych szans. dodac swiezo umytej i pokrojonej kapusty. (woda z kapusty rozrzedzi ew. zbyt gesty sos.) zostawic do przegryzienia, czyli tylko poczekac, az kapusta troche zwiednie. mozna dodac orzechow, ale zasadniczo juz nic wiecej nie potrzeba.
dysponuje w domu zdjeciem z zeszlorocznego grilla, na ktorym te rybie raszki sa widoczne, wiec jesli komus potrzeba wizualizacji, to moge wspomoc.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Okeanida oktangutan
Dołączył: 15 Kwi 2010 Posty: 915 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 18:52, 20 Maj 2010 Temat postu: |
|
|
Jask sie kroi por we fredzle?
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
slepa i brzydka madonna z wielkim cycem
Dołączył: 10 Cze 2006 Posty: 10000 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 964 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: z Vondervotteimittiss
|
Wysłany: Pią 9:23, 21 Maj 2010 Temat postu: |
|
|
ostrym nozem wyobrazni!
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
rosegreta Gość
|
Wysłany: Pią 10:59, 21 Maj 2010 Temat postu: |
|
|
slepa i brzydka napisał: | ostrym nozem wyobrazni! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Okeanida oktangutan
Dołączył: 15 Kwi 2010 Posty: 915 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 12:43, 21 Maj 2010 Temat postu: |
|
|
Aha, wole byc ostrozna z ta moja wyobraznia majac ostry noz w reku
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
sebastian43210 wolframowy żarnik
Dołączył: 11 Cze 2010 Posty: 88 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 3/3
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pią 10:29, 11 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
do każdego białego mięsa warto dodać do marynaty kilka łyżek miodu wtedy robi sie glazurka i super smaczek
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Indian Summer Indiiwidualistka Uśmiechnięta
Dołączył: 17 Sty 2006 Posty: 10515 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 754 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Świdnica Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 19:04, 20 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
coś słabo grillujecie w tym sezonie...
podam przepis na fantastyczny sos do mięsa z grilla:
puszka ananasa
dużo czosnku
majonez
ananasa drobniutko siekamy, dodajemy majonez- tyle by uzyskać konsystencję gęstego sosu, można dodać też trochę jogurtu...a czosnku- ja daję 4-5 ząbków, ale można więcej jak ktoś lubi... i już...rewelacja jak dla mnie, ale ja mam zakręt na punkcie czochu
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
sweety lewa ręka ciemności
Dołączył: 31 Sty 2012 Posty: 50 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 17:46, 01 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
oooo!!!
tak...
ciepło jest:D ...
Nieistotne jak jest ale fakt jedzonko z grilla uwielbiam i to wcale nie latem,latem ma inny wymiar,zapaszek,dym odstraszający komary plus grono fajnych znajomych.
W zimę też lubię wrzucić coś takiego na ruszt tak w domu jak i na mieście.
Lubię wieprzowinę i łososia z grilla z suróweczką,pyszności.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|