Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

DANIA WETERIANSKIE
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
drobniutka
flower woman


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 11419
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 73 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 12:52, 23 Sie 2007    Temat postu:

Wrzućcie jakieś przepisy sałatek Moje już mi się przejadły więc teraz zasmakowałabym jakichś nowości

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pasztet
Gość





PostWysłany: Pon 15:29, 01 Paź 2007    Temat postu:

silwuple

garsc swiezej rucoli rozrzucasz na plaskim talerzu, skrapiasz dobra oliwa i odrobina octu balsamicznego, troche swiezo mielonego pieprzu i soli (albo rozpylaczem sos sojowy)
w miedzyczasie kroisz kilka suszonych pomidorow w oliwie na zgrabne paski i rozrzucasz na salatce, mozna tez uupelnic swiezymi pomidorkami koktailowymi
pozniej pomecz sie chwile z kawalkiem grana padano i postaraj sie skroic cieniutkie listki, ktorymi posypujesz calosc
na koniec jeszcze odrobina oliwy (albo wiecej niz odrobina, jak kto lubi)
zajmie to maks 10-15 minut i jest pyszne, jesli ktos lubi rucole

Na dywaniku z rucoli wysmienite jest tez caprese, ale to wlasciwie to samo co wyzej, tyle ze zamiast grana padano dajesz mozarelle i duze pomidory zamiast malych i troche bazyliszkow
Powrót do góry
Pasztet
Gość





PostWysłany: Pon 23:18, 01 Paź 2007    Temat postu:

male conieco


krazek plesniowego sera koziego (koziego koniecznie) przekrawamy na dwie polowki, czyli robimy dwa cienkie krazki, ukladamy na folii aluminiowej plesniowymi skorkami do dolu, umieszczamy na krazkach po kilka polowek orzechow wloskich i wstawiamy do nagrzanego piekarnika
w miedzyczasie szykujemy dwa talerze z pierzynka z rucoli skropionej oliwa i octem balsamicznym
kiedy powierzchnia sera wydaje sie byc stopiona to wyciagamy krazki z piekarnika i umieszczamy na talerzach, nastepnie polewamy gorace krazki wraz orzechami spora lyzka miodu

samcznego
Powrót do góry
animavilis
Gość





PostWysłany: Sob 22:08, 19 Sty 2008    Temat postu:

Tak się zastanawiam... czy zwykły twarożek jest daniem wegetariańskim? Czy jeśli coś jest bezmięsne, automatycznie można to określić jako wegetariańskie?

W każdym razie mam ostatnio fazę na "białe szaleństwo", a że samo w sobie może nie wydawać się zbyt atrakcyjne, polecam kombinacje:

baza: kostka śmietankowego sera białego + jogurt naturalny + przyprawy

1. + drobno pokrojony świeży ogórek + koperek
2. + drobno pokrojona świeża czerwona papryka + cebulka
3. + tuńczyk w kawałkach + oliwki
4. + jajko pokrojone w kostkę + szczypiorek
5. + rzodkiewka + por w półtalarkach

Jeśli ktoś ma jakieś pomysły na nieskomplikowane i nieczasochłonne uatrakcyjnianie białego sera, bardzo proszę się podzielić
Powrót do góry
kasiek66
druga matka Buddego


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 11106
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 295 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 22:14, 19 Sty 2008    Temat postu:

Kiedys to sie nazywało "awanturka'
twarozek + szprotki+ cebulka w kostke


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasiek66
druga matka Buddego


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 11106
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 295 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 22:18, 19 Sty 2008    Temat postu:

ja robie paste twarogowa z dodatkiem parmezanu, odrobiny przecieru pomidorowego , sosu worcester, soli i pieprzu

smaruje tym ciemne pieczywo albo krakersy i posypuje natka pietruszki


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
animavilis
Gość





PostWysłany: Sob 22:36, 19 Sty 2008    Temat postu:

Brzmi nieźle. Wypróbujemy
Powrót do góry
kasiek66
druga matka Buddego


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 11106
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 295 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 22:43, 19 Sty 2008    Temat postu:

Animo , ja zwykle sprawdzam co mam w domu i uskuteczniam tzw "smietniki"
patrze co mi pasuje do czego i tyle

Ale jak lubisz planowane zakupy i przyrzadzanie to polecam ci
Twarozek ziołowo-czosnkowy

potrzebujesz do twarogu troche smietany, po peczku szczypiorku, bazylii i natki pietruszki : dodajesz do tego 2-3 zabki czosnku, troche soku z cytryny, sól i pieprz biały, odrobine czerwonej ostrej papryki i oczywiscie moze byc jedna czerwona papryka pokrojona w kostke


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin